Der er udkommet en del bøger, og meget kan søges frem på nettet om vilde haver. Kunsten er i virkeligheden at finde rundt i materialet og få styr på, hvad man skal gribe og gøre i. 

I denne artikel fra Bo Bedre giver Lene Beier, som har haft have i Dragør, gode begynderråd til at prioritere. 

Et tip kan være at vælge et emne f.eks. at etablere en havedam eller et bed med vilde blomster. Man kan også arbejde særligt på at tiltrække en bestemt dyreart som f.eks. sommerfugle, vilde bier, fugle eller pindsvin og sætte sig ind i, hvordan man gør det. Bæredygtighed og CO2-binding kunne være endnu et fokusområde.

Et af de vigtigste tip er at lave tiltag, som skaber oplevelser. Eksempelvis kan man have et fuglebad stående, så man kan se fuglene bade, mens man står ved sin køkkenvask. Et andet tiltag kan være at plante gode insektmagneter som merian eller blåhat der, hvor man ofte færdes eller kan hive stole hen for at nyde blomster og insekter.

 Etablering af forskellige rum i haven med f.eks. bede med forskudt blomstring, små kvashegn og buske giver oplevelser, både når man ser haven indefra, og når man bevæger sig rundt i haven.  Man kan også forøge havens kvadratmeter i højden ved at tænke i træer og buske.

DN har meget godt materiale om vilde haver. Her er lidt om forskellige emner: https://www.dn.dk/vi-arbejder-for/biodiversitet/vilde-haver/

Bolius har også tip til den vilde have – her er en oversigt: https://www.bolius.dk/biodiversitet-i-haven

DR har lavet forskellige tv-udsendelser om vilde haver bl.a.: https://www.dr.dk/drtv/episode/vilde-haver-_-goer-det-selv_-saadan-laver-du-et-insekthotel_209331

Læs mere om Lene Beier tidligere have i Dragør: https://www.bolius.dk/lene-beiers-vilde-have-summer-af-liv-96858